Tajne,misterije,fenomeni,okultizam

20.06.2008., petak

Amytiville

Evo moj drugi post odlučio sam napisati o ukletoj kući u Amytivillu.Radi se o kući na Long Islandu to je jedan od najpoznatijih slučajeva ukletih kuća.

Evo kako je sve počelo, početkom 70-ih godina prošlog stoljeća u kuću se doselila obitelj DeFeo , u početku je izgledalo da je to jedna sretna Američka obitelj. Otac Ronald Sr. bio je uspješan,ali isto je bio srdit s čestim ispadima bjesa i nasilja. On i njegova žena Louise često su se svađali prijetio je i svome sinu Ronaldu (zvali su ga Butch). Kako je Butch postajao sve stariji i jači , nije više trpio očeva vrijeđanaj. Što ga je i dovelo da počini pokolj čitave obitelji.
Oko 03:00 ujutro 14. Studenog 1974. godine Butch je dok su svi spavali jedini ostao budan. Ustao je iz svog kreveta i uzeo svoju 35mm pušku i izašao iz sobe. Prvo je ubio roditelje Ronalda i Louise, dvoje mlađe brače Johna i Marka, i na kraju dvije sestre Dawn i Allison. Nakon nekoliko dana Butch je policiji priznao ubojstva i osuđen je na 150 godina. Danas se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u Danemorrai. Na suđenju je tvrdio da su ga proganjali glasovi nekoliko dana u
kući te da je bio opsjednut. "Govorili su mu Pobiji ih, pobij ih sve !".
E tu več postaje čudno puška 35mm kalibra proizvodi veliku buku, kako je moguće da nitko od obitelji nije čuo pucanj, i nije se borio nego su umrli, ubijeni su s leđa u krevetu dok su spavali? Kako nitko susjeda nije čuo pucnjeve iako je Butch 6 puta pucao?

1975. godine u kuću se uselila obitelj Lutz , a 18. Prosinca uselila su se i njihova djeca. Dan nakon useljenja Lutzovi su pozvali velečasnog da blagoslovi kuću. Kada je započeo ceremoniju nevidljva ga je sila napala, a kućom je navodno odjeknuo glas govoreći im "Izlazite!".Kasnije je zaključeno da je blagoslovjenje probudilo zlo koje će utjecati na Lutzove još godinama.Poslije je nevidljiva sila napala velečasnog u samostanu te je imao puno veće ozljede te se borio za život. U međuvremenu čudne su se stvari počele dešavati Lutzevima. Nakon prvih 36 sati počeo je osječati da nešto nije u redu. Cjelo je vrijeme provodio uz veliki otvoreni kamin te se je odvajo od njega samo kada bi otišao nacjepati drva ili da provjeri termostat koji je cijelo vrijeme pokazivao na 8 stupnjeva u sobi. Kathy je isto nešto osječala. Iako su ona i George kratko vrijeme bili u mraku bila je uvjerena da potpuno razumije svog muža. Sad joj se činilo da se sve mjenja na gore. George se je čak noćima uspio odvojit od kamina te kada je otišao spavati uvjek bi se budio u 03:00 ujutro, obukao bi se i šetao okolo po snjegu do mola. Sljedećih 28 dana Lutzovi su prolazili kroz pakao. George se svake noći budio u 03:00 kada je Butch pobio svoju obitelj, sa vizijama i snovima njihovih smrti.Na tisuće muha se skupljalo po sobi, voda u WC-u pocrnila je poput tinte, namještaj i stvari bili su bacani s jednog kraja sobe na drugi. Mala Amy sprijateljila se s nevidljivom jedinkom koju je nazvala Jodie, a njihovom sinu Gregu prozor je zdrobio prste no kasnije su nastale rane. 28 dana nakon useljenja Lutzovi su pobjegli od kuće u strahu.

Nakon što su se odselili Lutzovi u kuću su se uselili Warrenovi koji su pokušali istražiti događaje u kući. Prvi dan Lorraine Warren non-stop je primala vizualne vizije o tome što se događalo u kući. Ed Warren u podrumu je ugledao sjene koje su ga napale.Ed je tada shvatio da je to vrlo težak slučaj zla.Dok je Lorraine išla na drugi kat osjetila je nevidljivu silu koja je pokušala zaustaviti. Kada su ušli u Missynu sobu namještaj je bio potpuno isti koji je imala obitel DeFeo. Lutzova su djeca spavala u krevetima u kojima su bila pogubljena Butchova brača i sestre. Osječaj u sobama je bio potpuni horor. Preplašeni Warrenovi napustili su kuću i zakleli se da se nikada neće vratiti … ali jesu i rođena je Amityvill legenda.

Gene Campbell koji je bio profesionalni fotograf ušao je u kuću 1976. godine kada su Warrenovi otišli.
Postavio je kamere na 2 kat namjestivši je da snima infracrveni film, crno i bjelo kroz mrak. Kamera je jedino uspjela snimiti malog dječaka Georga Lutza.
Eto to je to nadam se da vas nije zastrašio b post sve u svemu jako je zanimljivo. Baš sam se raspisao :P.

Image hosted by TeeJay
Slika koju je snimila kamera 1976.godine
Image hosted by TeeJay

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.