Tajne,misterije,fenomeni,okultizam

04.10.2008., subota

Tajna društva-1.dio

Evo moj osmi post znam da ste ga duko čekali ali u posljednje vrijeme nemam baš puno slobodnog vremena u ovome postu pisti ću općenito o tajom društvu „Slobodni zidari“ ili „Slobodni masoni“ . Jeste li se ikada pitali tko su „Slobodni zidari“? Koliko su utjecajni i moćni u društvu? Kada su nastali tko su osnivači „Slobodnih zidara“? Tko su današnji masoni ili slobodni zidari?

Image hosted by TeeJay Slobodni zidari ili Slobodni masoni su bratska organizacija koja vuče svoje korijene od 16.stoljeća pa sve do početka 17.stoljeća. Slobodni zidari . Danas ih ima oko 5 milijuna u SAD ih ima 2 milijuna i oko 480 tisuća u Engleskoj,Škotskoj i Irskoj.
Prva masonska Velika loža, Grand Lodge of England, osnovan je 24.lipnja 1717. godine .Masonstvo je u Engleskoj bilo oružje kojim se služila britanska politika , tek je u 19.stoljeću imala utjecaj na ostale države preko loža. Članovi masonskih loža bili su utjecajni političari, kraljevi, mislioci, filozofi, pisci, glazbenici i drugi.
A to su Albert Pike, Aleksandar Karadjordjevic, Alexander Fleming, Alexander Humboldt, Alexander Pushkin, Alfred Edmund Brehm, Andre Gide, Benjamin Disraeli, Biskup Maksimilijan Vrhovac, Buffalo Bill, Carl Gustav Jung, Carlo Goldoni, Cecil DeMille, Charles Dickens, Charles Lindberg, Charles Montesquieu, Charlie Chaplin, Christoph Martin Wieland, Claude Henri Helvetius, Davy Crockett, George Byron, George Washington, Ivo Andric, Johann Sebastian Bach, Johann Wolfgang Goethe, Mark Twain, Ludwig van Beethoven, Voltaire, Wolfgang Amadeus Mozart.
Naziv „Slobodni zidari“ nastalo je zbog cehovskih udruženja obrtnika-graditelja od čega je i nastao njihov simbol ukršteni šestar i kutomjer, iza kojeg se nalazi i simbol Solomonova hrama.
Kada je ovaj pokret nastao važnu ulogu je imala crkva, jer je željela držati narod u pokornosti te je progonila velik broj masona, zbog toga kako sam naveo poznate masone koji su bili humanisti, slobodni mislioci i intelektualci koji su isticali individualnost čovjeka te su se oštro protivili crkvi, a i najveći njihov neprijatelj je Kršćanska crkva jer ih je stalno kritizirala.
Izgleda da je ovo društvo upleteno kako se sumnja a ja u to vjerujem u svjetska previranja, od pranja mozga do interplanetarne zavjere i da žele izgraditi Svjetsku vladu kojim bi nadzirali cijeli svijet..
Postoji mnoštvo teorija koje upućuju da masoni žela zavladati svijetom, postoji i teorija da je 11.rujna teroristički napad ustvari rezultat trajnog rata između slobodnih zidara i Islama.Isto postoji teorija da masoni stoje iza atentata na Johna F. Kennedya naravno to je dugo vremena bilo zataškano jer su šefovi CIA-e i FBI-a bili masoni,ali oni to i dan danas opovrgavaju da su imali svoje prste u atentatu.
Masonima je zabranjeno govoriti o detaljima organizacije i načinu njihova djelovanja.

Image hosted by TeeJay

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.